Wie zijn wij?

Stichting minderbedeelden Roemenië
Doelstelling

Doelstelling stichting

Wij willen de allerarmste en allerzwakste mensen in Roemenië een menswaardig bestaan bieden door kleding, schoeisel, houdbare levensmiddelen, huisraad, meubels en dergelijke te schenken. Daarnaast ondersteunen wij ouderenhuizen, kinderhuizen, ziekenhuizen en scholen en door onze deelprojecten kunnen we de allerarmsten ook een echt dak boven hun hoofd geven. We leveren dan de bouwmaterialen, maar geven ook hulp en begeleiding tijdens de bouw. StiMiRo ontvangt geen subsidie van de overheid. We zijn volledig afhankelijk van donaties (in geld of goederen) van particulieren en bedrijven.

Wim Jilesen

Voorzitter

Jan Geurts van Kessel

Secretaris/penningmeester

Ontstaan

Ontstaan

Begin 1997 kwam Wim Jilesen, oprichter en huidig voorzitter van StiMiRo, voor de eerste keer in Roemenië en werd daar getroffen door de grote armoede van mensen die op straat moeten leven. De allerarmsten leven daar aan de rand van de samenleving. In 1997 kwam Wim via een gastechtpaar in contact met een moeder die met vier kinderen op straat leefde en na een paar jaar vond ze bij een schaapsherder onderdak. Later kwam Wim in contact met andere arme families en klopten andere schrijnende gevallen bij hem aan. Ook die mensen heeft Wim tijdens latere bezoeken kunnen helpen met kleding en andere zaken die Wim van hier meenam, allemaal heel kleinschalig. Eind 2003 richtte Wim een stichting op die goederen inzamelt en ongeveer twee keer per jaar een transport met  hulpgoederen naar Roemenië verzorgt, van kleding en dekens tot invalidenwagens en ziekenhuisbedden. Sinds 2019 is er een nieuw bestuur aangetreden voor de stichting StiMiRo. Wilt u meer weten over de beginperiode, lees dan hier “In gesprek met… Wim Jilesen” dat in februari 2007 verscheen in het parochieblad Nieuw Geluid.

ANBI

De stichting StiMiRo wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Onder het RSIN- nummer 8598 730 55 staan wij ingeschreven in het ANBI-register.

Bekijk onze facebook pagina